Quin futur li espera al sector del turisme a Catalunya? Com disminuir l’impacte que té en la crisi sanitària i climàtica?
Ez dago galderaren erantzun gehiago
Gemma Geis

Polítiques per a la recuperació del sector turístic a Catalunya


Gràcies per la pregunta formulada.

Segurament si vostè es planteja aquesta pregunta és perquè sap de la importància del sector turístic a Catalunya. 

El sector turístic és un dels que més pateix i patirà les transformacions arran de la covid19 fins que no  estigui disponible la vacuna. El sector turístic representa el 12€ PIB i 447.500 llocs de treball. El Govern ha aprovat una sèrie de mesures com ara ajuts per valor de 3,5 milions d’euros per donar suport a microempreses i autònoms del sector turístic o 5 milions d’euros per al manteniment de l’ocupació, reducció del cànon de l’aigua a establiments hotelers, càmpings i d’altres allotjaments fins al 31 de desembre de 2020 i una línia de préstecs de l’Institut Català de Finances. 

Ara bé, fora del context de crisi Catalunya continuarà essent una destinació turística atractiva ja que la crisi de la COVID19 no ens fa perdre les nostres potencialitats, segurament, el turisme interior i la cerca en experiències de proximitat prendran força a curt termini.

Com afrontar el postcovid en en el turisme és un tema de debat freqüent en els darrers en els mitjans de comunicació i en debats acadèmics, on hi participen entitats relacionades amb el sector turístic. Per exemple, el municipi portuguès de Cascais ha esdevingut un referent mundial del turisme per la seva prevenció i combat contra la covid19. 

Per això, caldrà estar atent a les tendències i estratègies que sorgeixin per tal d’impulsar-les com a Parlament de Catalunya. Cal que el sector turístic pugui recuperar-se perquè és un sector important en l’economia catalana del qual precisa de les mesures que com a Parlament de Catalunya puguem aprovar. 

Espero haver contestat a la seva pregunta i estic a la seva disposició,

Gemma Geis i Carreras

gemma.geis@parlament.cat


 Partekatu
Gemma Geis
 Galdera Quin futur li espera al sector del turisme a Catalunya? Com disminuir l’impacte que té en la crisi sanitària i climàtica?

El sector turístic mou grans fortunes a Catalunya i moltes empreses i negocis en depenen. No obstant, la mobilitat de les persones a escala internacional no només és una font de contaminació important, sinó que ara també té el risc associat de facilitar la transmissió de possibles epidèmies greus, com ha sigut el cas de la Covid. S'hauria de regular més aquest àmbit? Hauríem d'intentar canviar el model econòmic cap a activitats destinades més aviat a la població local?

Sortzailea
Marc Vilella Marc Vilella
13 de 50 Apoyos
2020.05.21

Batu zaitez Osoigora

Politikaria bazara eta parte hartzeko interesa baduzu, Jarri harremanetan

Jarri gurekin harremanetan