La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?
Ez dago galderaren erantzun gehiago
Gemma Geis

Polítiques de discriminació positiva pel col·lectiu Transssexuals de Catalunya per a garantir la seva inserció laboral.


Gràcies per la pregunta. Enguany al Parlament de Catalunya va comparèixer el col·lectiu Crhissallys. Va ser una compareixença que vam els diputats i diputades de JuntsperCatalunya que hi van assistir ens van explicar com havia anat. Per això us puc respondre, ras i curt, que sí, que la covid-19 agreujarà les desigualtats, també del col·lectiu transsexual. Per exemple, les dades i els estudis d’aquests darrers mesos en l’àmbit de la violència masclista són preocupants. Per això, cal impulsar mesures de discriminació positiva respecte aquells col·lectius, persones o entitats en què l’impacte de la covid19 sigui superior i els deixi en una situació de vulnerabilitat superior. Crec que serà interessant que pugueu comparèixer en seu parlamentària per explicar i donar a conèixer l’agreujament que es pugui produir. I, en qualsevol cas, s’ha de vetllar perquè des del Departament de Treball et vetlli per l’aplicació eficaç de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 

Espero haver-vos respost i estic a la vostra disposició,

Gemma Geis i Carreras

gemma.geis@parlament.cat


 Partekatu
Gemma Geis
 Galdera La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?

No és fàcil ser transsexual i accedir al mercat laboral. Malgrat que hi ha molta gent molt preparada i formada dins del col·lectiu, els transsexuals patim tota classe de prejudicis i discriminacions que no ens permeten tenir una vida professional digna. 

Ens enfrontem a aquesta exclusió, deixant-nos a les portes del mercat laboral privat així com, en moltes ocasions, també del sector públic. Aquesta manca d'oportunitats laborals en roba també la voluntat de viure la vida que volem les necessitats que tenim com a col·lectiu. S'apliquen moltes polítiques que sobre el paper poden quedar molt bé, però a la vida real no serveixen de res. 

Sabem que la pandèmia de la COVID-19 ha afectat a tothom, però pels col·lectius que ja patim discriminacions per part de la societat, serà encara més difícil tenir accés a una vida laboral digna.  

Per aquest motiu, des de l'Associació de Transsexuals de Catalunya, demanem als disputats del Parlament que proposin solucions reals per facilitar la inserció laboral del nostre col·lectiu.

Sortzailea
Associació de Transsexuals de Catalunya Associació de Transsexuals de Catalunya
11 de 50 Apoyos
2020.05.22

Batu zaitez Osoigora

Politikaria bazara eta parte hartzeko interesa baduzu, Jarri harremanetan

Jarri gurekin harremanetan