La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?
Ez dago galderaren erantzun gehiago
Ferran Pedret

Per la inserció laboral del col·lectiu transsexual


L'exclusió laboral del col·lectiu transsexual és esfereïdora, i ha tingut un caràcter estructural. Més del 80% de les persones trans es trobaven en situació d'atur ja abans de l'impacte econòmic de la pandèmia. 

Tot i les previsions contra la discriminació en l'accés a l'ocupació, o ja al lloc de treball, contingudes en l'Estatut dels Treballadors, i també en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aquesta discriminació segueix essent una realitat.

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia estableix l'obligació del Departament de Treball de desenvolupar estratègies per la inserció laboral de les persones trans, en el seu article 21.d). També, en l'apartat 1r de l'article 21.b), s'estableix l'obligació del Departament de Treball d'adaptar i millorar la capacitat de resposta dels serveis d'inserció laboral públics.

Tot i així, no ens consta que el Govern de la Generalitat hagi esmerçat esforços suficients en aquest sentit i, com a partit de l'oposició, en les nostres tasques de control de l'acció del Govern i d'impuls de l'acció del Govern, ens comprometen a impulsar iniciatives en aquest sentit, paral·leles a esforços locals com el de TransOcupació, posat en marxa per l'Ajuntament de Barcelona.


 Partekatu
Ferran Pedret
 Galdera La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?

No és fàcil ser transsexual i accedir al mercat laboral. Malgrat que hi ha molta gent molt preparada i formada dins del col·lectiu, els transsexuals patim tota classe de prejudicis i discriminacions que no ens permeten tenir una vida professional digna. 

Ens enfrontem a aquesta exclusió, deixant-nos a les portes del mercat laboral privat així com, en moltes ocasions, també del sector públic. Aquesta manca d'oportunitats laborals en roba també la voluntat de viure la vida que volem les necessitats que tenim com a col·lectiu. S'apliquen moltes polítiques que sobre el paper poden quedar molt bé, però a la vida real no serveixen de res. 

Sabem que la pandèmia de la COVID-19 ha afectat a tothom, però pels col·lectius que ja patim discriminacions per part de la societat, serà encara més difícil tenir accés a una vida laboral digna.  

Per aquest motiu, des de l'Associació de Transsexuals de Catalunya, demanem als disputats del Parlament que proposin solucions reals per facilitar la inserció laboral del nostre col·lectiu.

Sortzailea
Associació de Transsexuals de Catalunya Associació de Transsexuals de Catalunya
11 de 10 Apoyos
2020.05.22

Batu zaitez Osoigora

Politikaria bazara eta parte hartzeko interesa baduzu, Jarri harremanetan

Jarri gurekin harremanetan