En moltes ocasions, degut a la distància, els bombers no poden arribar a temps. Quan s'establirà un desplegament del cos de bombers a tots els indrets de Catalunya, per garantir la seguretat dels ciutadans?
Ez dago galderaren erantzun gehiago
Ferran Pedret

Situació crítica del cos de bombers


Fa anys (i diverses legislatures), que la manca d'inversions i de suficiència d'efectius al cos de bombers està suposant un deteriorament tant de les condicions laborals del cos, com un problema per la prestació d'un servei tan essencial com és el que presta aquest cos. La manca de manteniment en vehicles i equipaments, l'envelliment de la plantilla i la concentració del desplegament en menys instal·lacions, dibuixen una situació crítica, que ratlla l'abandó per part del Govern de la Generalitat. En les funcions de control de l'acció del Govern, però també d'impuls de l'acció del Govern, el meu grup parlamentari ha traslladat diverses iniciatives al Parlament i, en estret contacte amb la representació sindical, se n'impulsaran d'altres fins que es garanteixi, en interès dels integrants del cos, però també del conjunt de la ciutadania, que es reuneixen millors condicions per la prestació del servei, inclòs un desplegament tan proper a l'òptim com sigui possible,


 Partekatu
Ferran Pedret
 Galdera En moltes ocasions, degut a la distància, els bombers no poden arribar a temps. Quan s'establirà un desplegament del cos de bombers a tots els indrets de Catalunya, per garantir la seguretat dels ciutadans?

Hi ha llocs a Catalunya on moltes poblacions no disposen de cossos de bombers pròxims. Això afecta directament a la seguretat ciutadana. 

En un principi, els bombers haurien de tardar una mitja de 20 minuts en arribar al lloc dels accidents. En comarques com la Cerdanya, o vora els Pirineus, els bombers no tenen recursos per arribar a temps en moltes ubicacions. Moltes vegades, degut a la distància, això no és possible, i acaben arribant massa tard. Aquest retard es pot traduir en la pèrdua de moltes vides. 

En nom dels Bombers de Catalunya, em dirigeixo als diputats del Parlament de Catalunya perquè donin una resposta a aquesta problemàtica. Hi ha moltes vides en joc.

Sortzailea
BOMBERS DE CATALUNYA BOMBERS DE CATALUNYA
21 de 10 Apoyos
2020.05.21

Batu zaitez Osoigora

Politikaria bazara eta parte hartzeko interesa baduzu, Jarri harremanetan

Jarri gurekin harremanetan