La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?
Ez dago galderaren erantzun gehiago
David Cid

Nosaltres vigilarem perquè el govern ho faci.


Els instruments legals per desenvolupar aquestes polítiques existeixen de fa uns anys: amb la Llei contra la LGTBIfòbia i la Llei d’Igualtat es van fixar els paraigües jurídics per impulsar recursos específics per a col·lectius en situació de discriminació per raó sexual o de gènere:

- Impulsar plans d’ocupació específics

- Treballar contra l’estigma que existeix front el fet trans.

- Impulsar i recolzar projectes d’autoocupació per al col·lectiu trans, de creació de cooperatives, etc.

En una època de dificultat com la que travessarem els propers mesos, qui menys oportunitats té, és a qui més s’han de destinar els esforços de les Administracions públiques.

Els Plans de polítiques d’igualtat han de desenvolupar mesures concretes per l'ocupació del col·lectiu trans i s’han de dotar de pressupost aquestes mesures. Nosaltres vigilarem perquè el govern ho faci.

En un dia com avui, 28 de maig, dia de la salut de les dones, no ens oblidem de les persones trans (transsexuals o transgènere) i dels seus drets a la salut sexual i reproductiva. Per això el Parlament ha promogut avui una Declaració de l’Intergrup de Drets Sexuals i Reproductius, on reclama que la pandèmia no pot tenir efectes sobre la salut dels col·lectius més vulnerabilitzats, ja que la salut i el benestar físic i emocional és la primera condició per poder portar a terme un projecte de vida, per poder treballar amb igualtat d’oportunitats, etc.

Aquestes afectacions al col·lectiu trans han passat, malauradament. Amb la reorganització dels serveis de salut s’han deixat de fer tractaments hormonals, per exemple, i s’ha cancel·lat molta assistència mèdica al col·lectiu. Hem de reclamar que cap dret es pot suspendre ni molt menys anar enrere. Entre altres coses, perquè la derivada de retrocessos com aquest seria desencadenant de moltes altres discriminacions, perpetuant exclusions com la laboral.


 Partekatu
David Cid
 Galdera La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?

No és fàcil ser transsexual i accedir al mercat laboral. Malgrat que hi ha molta gent molt preparada i formada dins del col·lectiu, els transsexuals patim tota classe de prejudicis i discriminacions que no ens permeten tenir una vida professional digna. 

Ens enfrontem a aquesta exclusió, deixant-nos a les portes del mercat laboral privat així com, en moltes ocasions, també del sector públic. Aquesta manca d'oportunitats laborals en roba també la voluntat de viure la vida que volem les necessitats que tenim com a col·lectiu. S'apliquen moltes polítiques que sobre el paper poden quedar molt bé, però a la vida real no serveixen de res. 

Sabem que la pandèmia de la COVID-19 ha afectat a tothom, però pels col·lectius que ja patim discriminacions per part de la societat, serà encara més difícil tenir accés a una vida laboral digna.  

Per aquest motiu, des de l'Associació de Transsexuals de Catalunya, demanem als disputats del Parlament que proposin solucions reals per facilitar la inserció laboral del nostre col·lectiu.

Sortzailea
Associació de Transsexuals de Catalunya Associació de Transsexuals de Catalunya
11 de 50 Apoyos
2020.05.22

Batu zaitez Osoigora

Politikaria bazara eta parte hartzeko interesa baduzu, Jarri harremanetan

Jarri gurekin harremanetan