La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?
Ez dago galderaren erantzun gehiago
Anna Caula

Contra les desigualtats sempre en lluita. En moments de crisis tots els 5 sentits en no retrocedir en cap dret i abanderar que la igualtat no és negociable és un dret.


És innegable: heu viscut discriminacions injustíssimes en pròpia pell. I si bé és cert que s'ha fet feina els darrers anys, el que no podem permetre és que la crisi - aquesta nova crisi que ara serà econòmica i social- serveixi de pretext per fer passos enrere en la vostra lluita, que ens fem nostra, per la igualtat i el respecte. I malauradament ho hem de dir així, perquè encara és una lluita, és molt profunda, i ha d'interpel·lar més i més gent per garantir-vos el mateix que volem per tota la resta. Hauria de ser de mínims, i no ho és. La discriminació existeix.

Ens ve a sobre una crisi que sinó encertem la fórmula potser una crisis sense precedents, i un cop superat, sembla, el pic sanitari de la pandèmia, és evident que ara ens tocarà redreçar el segon efecte de la Covid19. Economia, ocupació, drets laborals...I dir el contrari, seria mentir: els col·lectius vulnerables fins ara, ho tornaran a ser, i aquesta és una lluita compartida de totes amb realitats similars. I per tant, insisteixo: no podem deixar ningú enrere. 

Ens han retallat des de l'Estat 215 milions d'euros previstos en polítiques d'ocupació i que ara no tindrem si no hi ha transferències directes. No tinc resposta al 'quan' que pregunteu. És per ja, era per ahir fins i tot es podria dir. I un exemple és el pla d'Igualtat que va aprovar el Parlament, que promou la inserció laboral de les persones transgènere per garantir la igualtat i promoure la diversitat en la contractació. També els professionals del SOC han rebut formació sobre la vulnerabilitat del col·lectiu transexual  i les necessitats específiques d’inserció laboral. No és prou, ho sabem, però hi som, destacar que ahir mateix com a organització ERC feia una de les diferents xerrades a tots els membres de la seva àmplia estructura per sensibilitzar a tothom i oferir eines a tota l'organització per lluitar contra totes les discriminacions fent esment a LGTBI.  En calen, més eines i més transversals socialment. Recullo la petició. Gràcies per la pregunta. 

 

 


 Partekatu
Anna Caula
 Galdera La situació de la Covid-19 agreuja la precària situació laboral del col·lectiu transsexual. Quan es faran polítiques per la inserció laboral del col·lectiu a Catalunya?

No és fàcil ser transsexual i accedir al mercat laboral. Malgrat que hi ha molta gent molt preparada i formada dins del col·lectiu, els transsexuals patim tota classe de prejudicis i discriminacions que no ens permeten tenir una vida professional digna. 

Ens enfrontem a aquesta exclusió, deixant-nos a les portes del mercat laboral privat així com, en moltes ocasions, també del sector públic. Aquesta manca d'oportunitats laborals en roba també la voluntat de viure la vida que volem les necessitats que tenim com a col·lectiu. S'apliquen moltes polítiques que sobre el paper poden quedar molt bé, però a la vida real no serveixen de res. 

Sabem que la pandèmia de la COVID-19 ha afectat a tothom, però pels col·lectius que ja patim discriminacions per part de la societat, serà encara més difícil tenir accés a una vida laboral digna.  

Per aquest motiu, des de l'Associació de Transsexuals de Catalunya, demanem als disputats del Parlament que proposin solucions reals per facilitar la inserció laboral del nostre col·lectiu.

Sortzailea
Associació de Transsexuals de Catalunya Associació de Transsexuals de Catalunya
11 de 50 Apoyos
2020.05.22

Batu zaitez Osoigora

Politikaria bazara eta parte hartzeko interesa baduzu, Jarri harremanetan

Jarri gurekin harremanetan