¿en què consistix el projecte de Llei del Fons de Cooperació va d’autonomia local?
No hay más respuestas a la pregunta
Trini Castelló Cervera

El projecte de LLei per a regular el Fons de Cooperació Municipal es per dotar de major capacitat i autonomia financera als Ajuntaments.


En 1999 quan es va modificar l'Estatut d'Autonomia es va crear un Fons de Cooperació Municipal que dotaria la GV per a dotar de més recursos als Ajuntaments que anaven assumint cada vegada més competències, però éstes no anaven acompanyades dels recursos necessaris. Eixe fons durant molts anys no s'ha dotat en diners, fins a 2017 en que el Govern del Botànic el va dotar amb 40 milions d'euros i va convidar a les Diputacions a que es sumaren també. Estos fons es repartixen entre tots els Ajuntaments de la CV  governe qui governe i son incondicionats, el que significa que cada Ajuntament els pot utilitzar en allò que considere prioritari per al seu poble. La gran diferència en les subvencions es que éstes son finalistes, es a dir que s'han de gastar en allò per a lo que es convoquen. El que ara es planteja es blindar este finançament per LLei amb la participació de la GV i les Diputacions  al 50% (fins ara la d'Alacant no ha volgut entrar, per tant els Ajuntaments d'Alacant reben el la meitat de diners que els de Castelló i València). Tots els pobles rebran una quantitat en funció de diferents criteris com ara la població, rectificada per uns coeficients per a que els Ajuntaments més menuts no isquen perjudicats. Els Ajuntaments sabran d'un any per a l'altre l'import que van a rebre el que els facilita la seua planificació econòmica, s'està donant un impuls a l'autonomia local i al temps vertebrant el territori. Els Ajuntaments porten anys reinvindicant la seua autonomia per a dissenyar i executar polítiques públiques pròpies i diferenciades. Éste es un pas important. Si necessiteu més informació, estic a la vostra disposició. Salutacions i gràcies per la pregunta.


 Compartir
Trini Castelló Cervera
 Pregunta ¿en què consistix el projecte de Llei del Fons de Cooperació va d’autonomia local?

No estic segura de si aquest projecte significaria més participació de la ciutadania en la política? o és que les corts tindrien menys capacitat de decisió en pro del ajuntaments? 

Moltes gràcies
 

Enviada por
Sara Llorca Sara Llorca
10 de 10 Apoyos
19.05.2021

Únete a Osoigo

¿Eres político y estás interesado en participar en Osoigo?

Contacta con nosotros