Pregunta paraTeresa Jordà

¿No és un santuari la millor opció per les vaques victimes maltracte animal?

11 personas la han apoyado
11 de50 Apoyos
MI Loli Pregunta deMI Loli

¿No és un santuari la millor opció per a unes vaques víctimes de maltractament animal?

És la quadra dels horrors. En els ossos i gairebé sense poder-se moure es trobaven alguna de les vaques que van ser confiscades a Gama (Cantàbria) després de l'ordre d'un jutge. Són 23 les vaques que es va aconseguir rescatar després de l'estat d'abandó i patiment en què vivien. Però ara el Departament de Cantàbria ha decidit traslladar a aquests animals a una altra explotació d'un amic de l'anterior ramader perquè pugui sacrificar.

Després d'haver aconseguit lliurar-se de la vida en què vivien, ara l'únic destí que els estan oferint les institucions és que siguin sacrificades i que puguin, a més, aconseguir diners per la seva carn. Han estat molts mesos de veure-les en aquest estat. De fet, la situació no és nova. Fa 8 mesos l'Associació Alddea al costat de l'advocada Maria Girona - que al seu torn presideix APADEVI- van interposar una denúncia a aquesta explotació ramadera per l'estat d'abandó i patiment en què vivien els animals.

Són diversos els Santuaris d'animals que s'han ofert voluntaris per donar un destí millor a aquestes vaques. Santuari Compassió Animal, Santuari Mino Valley, Santuari Vacaloura, Santuari Front L.A. i Fundació Santuari Gaia han ofert les seves instal·lacions per donar a aquestes vaques una vida digna i lluny del maltractament. Hi ha un santuari catalá, situat a Camprodón, disposat a acollir a 8 de les víctimes.

Per això et demanem que ens ajudis amb la teva signatura per fer recapacitar a les autoritats judicials i acceptin una solució diferent de matar aquests animals.

En el passat ja s'ha aconseguit salvar i rescatar centenars d'animals amb la mobilització ciutadana: per això és ara el moment d'actuar. En qualsevol moment el jutge pot autoritzar al ramader que es dugui a aquests animals d'on estan i per això hem de pressionar per aconseguir una altra destinació per a les 23 vaques de Gamma, Cantàbria.

No es tracta del tema de la industria carnica, sino de l'actuació de l'administració davant el maltractament i com no facilita que el maltractador es beneficii de les seves víctimes.

Quina és la postura del partit i les actuacions que faran per vetllar per protegir els drets dels animals?

VÍDEO Santuarios pidiendo AYUDA: https://youtu.be/tdA2iXqbnOA

 ***Noticia prensa

http://www.eldiariomontanes.es/region/castro-oriental/juez-requisa-ganadero-20180324203526-nt.html

 ***Video de una de las vacas sin asistencia veterinaria

 https://youtu.be/ImEWLrGlJzs

11 personas la han apoyado
11 de50 Apoyos

o