Demano la derogació de la Llei Mordassa perquè ataca el dret a la informació.
Marta Pascal

has denunciat el cas?


Hola Mireia, pel que sé ara mateix aquesta llei està en procés de modificació al Congrés dels Diputats perquè malauradament casos com el teu no són aïllats, sinó que es van produint en manifestacions o en qualsevol situació de protesta on els periodistes, per tal d'exercir la vostra feina. Has denunciat el cas i/o l'has posat en coneixement del col·legi de periodistes?


 Compartir
Marta Pascal
 Pregunta Demano la derogació de la Llei Mordassa perquè ataca el dret a la informació.

Hola, sóc Mireia Comas i sóc fotoperiodista. Escric en Osoigo.com per donar visibilitat i denunciar el que ha passat fa una setmana a Terrassa. Des de fa dos anys treballo fent un reportatge documental sobre els joves en situació irregular al barri Ca n’Anglada.

Normalment, estic sola durant les meves jornades de treball capturant els moments de la vida quotidiana d'aquests joves. Una de les tardes de treball es va muntar un control policial al barri esmentat i quan un policia va veure que estava fent fotos se'm va acostar de molt mala manera per obligar-me a esborrar-les. Li vaig dir que no i em vaig acreditar com a fotoperiodista professional.

L'agent va començar a pujar el to, perdent completament les formes i va haver de venir el seu superior a “posar pau”. Ho va aconseguir, però poso l'expressió entre cometes perquè va donar la raó al seu company i em va obligar a deixar de fer fotos ia anar-me'n immediatament de la zona. Insisteixo, malgrat estar acreditada i estar exercint la meva professió.

Podria ser un cas aïllat, però no ho és. Els periodistes a Espanya hem de patir molts casos de censura, avalada per la Llei Mordassa. La llibertat d'expressió en aquest país surt molt cara i la llibertat d'informació, també. Exactament 601 euros m'ha costat exercir la meva feina.

Personalment, demano la derogació de la Llei Mordassa perquè ataca el dret a la informació i atorga un poder discrecional als agents, que s'ha demostrat que molts no saben utilitzar, perquè l'usen de manera desproporcionada i intimidatòria.

Enviada por
Mireia Comas Mireia Comas
227 de 500 Apoyos
31.01.2022

Únete a Osoigo

¿Eres político y estás interesado en participar en Osoigo?

Contacta con nosotros